Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Avokádo bylo ještě nedávno poměrně nezným ovocem. Dnes ovšem patří k hojně vyhledávaným surovinám. Během pár minut z něj vykouzlíte avokádovou pomázánku, po které se budou všichni ještě dlouho olizovat. A co teprve, když si k ní ještě upečete poctivý domácí chléb. Zkrátka a dobře máte postaráno o perfektní zdravou večeři.

postup

Avokádo oloupeme, rozpůlíme a vyjmeneme pecku. Dužinu rozmáčkáme v misce vidličkou. Přidáme najemno nakrájená rajčátka, pažitku a nasekaný koriandr. na závěr zakápneme trochou citrónu, podle chuti dosolíme a pomazánku promícháme.

 

Naše tipy

díky citronové šťávě nebude avokádo hnědnout a pomazánku si déle zachová svěží barvu

• podmínkou dobré pomazánky je dobré a hlavně zralé avokádo. Mělo by mít žluto-zelenou barvu a na omak být lehce měkké.

naše pomazánka se hodí hlavně pro děti a není tak příliš pikantní. Hledači rozmatitých chutí mohou místo jemné pažitky přidat nadrobno nakrájenou cibulkou, trochou česneku, hořčici a do pomazánky přidat také chilli. Kombinací je mnoho, najděte tu vaši!

čerstvá pomazánka vynikne na čerstvém domácím chlebu, ať už je BIO, bez lepku nebo klasický.

 

suroviny

1 zralé avokádo, 3 cherry rajčátka, pažitka, 1 lžíce nasekaného koriandru, citron či limeta, sůl

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou