Raz dva navařeno...

Veganské chilli sin carne

Máte rádi chiilli con carne? Že to jde i bez masa? Připravte si ho ze směsi Vege burger s cibulkou a nepoznáte rozdíl!

Děkujeme @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, připravila a vyfotila pro nás.

Postup

Postup

Směs na Vege burger připravte dle návodu na obalu.

Najemno nakrájenou cibulku orestujte dosklovata, přidejte pokrájenou papriku a na minutku dejte orestovat i česnek. Nakonec přidejte nabobtnanou směs na Vege burger, dochuťte solí, pepřem, skořicí a chilli a krátce vše orestujte. Poté přidejte fazole (bez nálevu), případně i kukuřici, a zalijte vývarem. Nechte ještě společně chvíli povařit. Nakonec vmíchejte čokoládu, počkejte až se zcela rozpustí a spojí s ostatními ingrediencemi a můžete podávat.

K chilli se tradičně servíruje buď rýže nebo zlehka a na sucho opečená tortilla, báječně se však hodí i chléb či pečivo. A nezapomeňte na čerstvé bylinky (petrželka nebo koriandr).

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 1 balení směsi Vege burger s cibulkou Labeta
  • voda
  • rostlinný olej
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka červených fazolí (400 g)
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mleté chilli papričky
  • 1 kostička hořké čokolády
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • dle chuti – kukuřice