Veganské chilli sin carne
Máte rádi chiilli con carne? Že to jde i bez masa? Připravte si ho ze směsi Vege burger s cibulkou a nepoznáte rozdíl!
Děkujeme @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, připravila a vyfotila pro nás.
Postup
Postup
Směs na Vege burger připravte dle návodu na obalu.
Najemno nakrájenou cibulku orestujte dosklovata, přidejte pokrájenou papriku a na minutku dejte orestovat i česnek. Nakonec přidejte nabobtnanou směs na Vege burger, dochuťte solí, pepřem, skořicí a chilli a krátce vše orestujte. Poté přidejte fazole (bez nálevu), případně i kukuřici, a zalijte vývarem. Nechte ještě společně chvíli povařit. Nakonec vmíchejte čokoládu, počkejte až se zcela rozpustí a spojí s ostatními ingrediencemi a můžete podávat.
K chilli se tradičně servíruje buď rýže nebo zlehka a na sucho opečená tortilla, báječně se však hodí i chléb či pečivo. A nezapomeňte na čerstvé bylinky (petrželka nebo koriandr).
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 1 balení směsi Vege burger s cibulkou Labeta
- voda
- rostlinný olej
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka červených fazolí (400 g)
- 1 červená paprika
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky mleté chilli papričky
- 1 kostička hořké čokolády
- 200 ml zeleninového vývaru
- sůl, čerstvě mletý pepř
- dle chuti – kukuřice
Použité produkty