Raz dva navařeno...

Slavnostní makovec

Paříte mezi milovníky makovce, ale přijde vám až příliš obyčejný, když se k vám odpoledne chystá návštěva? V tom případě jste ještě pravděpodobně neviděli a už vůbec neochutnali naši verzi slavnostního makovce. Počítejte ovšem s tím, že jiný už nikdy chtít nebudete.

Postup

Postup

Korpus

Ze směsi na Makovec, vajec, oleje a mléka ušleháme hladké těsto (šleháme cca 3–4 minuty). Na vymazaný a moukou vysypaný plech těsto rovnoměrně rozetřeme a pečeme při 180 °C asi 25-30 minut. Propečení odzkoušíme špejlí. Vychladlý korpus rozřízneme podélně na 3 části, které promažeme vanilkovým krémem, přiklopíme na sebe a pomažeme i vrchní část makovce.

Krém

Mléko smícháme pudingy, cukrem a uvaříme puding. Do horkého vanilkového pudingu zašleháme máslo a po vychladnutí směsí promažeme rozříznutý korpus. Po vychladnutí dáme ztuhnout do lednice.

Náš tip

Milovníci máku mohou pudingovou vrstvu posypat Makovou náplní a pod pudingový krém namazat i svojí oblíbenoou marmeládu. 

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Těsto: 

Krém: