Slaný dort z Italské rychlé pánve

Pro gurmány nebo pro oslavence, kterým sladké nic neříká. Vyzkoušejte náš recept, nebo se nechte jen inspirovat a zvolte vlastní ingredience, které vám chutnají.
Tento dort je zcela bez lepku a skvěle bude chutnat i pokud použijete sýr bez laktózy.
Postup
Postup
Placky upečené podle návodu na obalu necháme úplně vychladnout. Měkký čerstvý sýr dáme do mísy. Gorgonzolu najemno nastrouháme do jiné misky a rozšleháme se dvěma lžícemi horké vody. Pak ji vmícháme do čerstvého sýra. Jednu placku potřeme polovinou krému. Přiklopíme druhou plackou, potřeme druhou polovinou krému a navrch položíme poslední placku. Povrch ozdobíme kousky parmské šunky, sušenými rajčátky, bazalkou a strouhaným sýrem. Dort ideálně necháme rozležet v chladu.
Porce dortu servírujeme s olivami a piniovými semínky.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 3 balení Italské rychlé pánve
- 350 g čerstvého měkkého sýra
- 100 g gorgonzoly
- 4 plátky parmské šunky
- 100 g sušených rajčátek
- 20 g strouhaného parmazánu
- lístky bazalky
- na servírování: černé olivy, pinie
Použité produkty