Raz dva navařeno...

Slaný dort z Italské rychlé pánve

Pro gurmány nebo pro oslavence, kterým sladké nic neříká. Vyzkoušejte náš recept, nebo se nechte jen inspirovat a zvolte vlastní ingredience, které vám chutnají.

Tento dort je zcela bez lepku a skvěle bude chutnat i pokud použijete sýr bez laktózy.

Postup

Postup

Placky upečené podle návodu na obalu necháme úplně vychladnout. Měkký čerstvý sýr dáme do mísy. Gorgonzolu najemno nastrouháme do jiné misky a rozšleháme se dvěma lžícemi horké vody. Pak ji vmícháme do čerstvého sýra. Jednu placku potřeme polovinou krému. Přiklopíme druhou plackou, potřeme druhou polovinou krému a navrch položíme poslední placku. Povrch ozdobíme kousky parmské šunky, sušenými rajčátky, bazalkou a strouhaným sýrem. Dort ideálně necháme rozležet v chladu.

Porce dortu servírujeme s olivami a piniovými semínky.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 3 balení Italské rychlé pánve
  • 350 g čerstvého měkkého sýra
  • 100 g gorgonzoly
  • 4 plátky parmské šunky
  • 100 g sušených rajčátek
  • 20 g strouhaného parmazánu
  • lístky bazalky
  • na servírování: černé olivy, pinie