Raz dva navařeno...

Slaný dort z Indické rychlé pánve

Tímto slaným dortem zaručeně okouzlíte! Ať už pojedete podle našeho receptu nebo si vytvoříte vlastní, v každém případě si můžete být jisti, že korpus je bez pšeničné mouky, laktózy, se sníženým obsahem soli, bez umělých aromat a barviv. 

Tento dort je zcela bez lepku a skvěle bude chutnat i pokud použijete sýr i jogurt bez laktózy.

Postup

Postup

Upečené placky podle návodu na obalu necháme vychladnout. Žervé dáme do mísy s jogurtem a kurkumou a vyšleháme. Jednu placku potřeme polovinou chutnej a na něj rozetřeme polovinu ochuceného žervé. Zaklopíme druhou plackou. Potřeme ji zbylým chutney a ochuceným žervé. Zaklopíme zbylou plackou. Nakrájíme na díly a ozdobíme nakládaným zázvorem, na nudličky nakrájenou karotkou, plátky okurky a lístky koriandru.

Při servírování můžeme přidat na kostičky nakrájený sýr panir.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 3ks upečené placky Indická pánev
  • 400 g žervé (můžeme nahradit rostlinnou pomazánkou nebo použít vykapaný jogurt)
  • 2-3 lžíce (50 g) bílého jogurtu řeckého typu (můžeme použít bezlaktózový)
  • 1 lžička mleté sušené kurkumy
  • 150 g mangového nebo cibulového chutney
  • 50 g nakládaného zázvoru
  • 1 karotka
  • 1 mini salátová okurka
  • čerstvý koriandr
  • na servírování: sýr panir