Slaný dort z Indické rychlé pánve

Tímto slaným dortem zaručeně okouzlíte! Ať už pojedete podle našeho receptu nebo si vytvoříte vlastní, v každém případě si můžete být jisti, že korpus je bez pšeničné mouky, laktózy, se sníženým obsahem soli, bez umělých aromat a barviv.
Tento dort je zcela bez lepku a skvěle bude chutnat i pokud použijete sýr i jogurt bez laktózy.
Postup
Postup
Upečené placky podle návodu na obalu necháme vychladnout. Žervé dáme do mísy s jogurtem a kurkumou a vyšleháme. Jednu placku potřeme polovinou chutnej a na něj rozetřeme polovinu ochuceného žervé. Zaklopíme druhou plackou. Potřeme ji zbylým chutney a ochuceným žervé. Zaklopíme zbylou plackou. Nakrájíme na díly a ozdobíme nakládaným zázvorem, na nudličky nakrájenou karotkou, plátky okurky a lístky koriandru.
Při servírování můžeme přidat na kostičky nakrájený sýr panir.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 3ks upečené placky Indická pánev
- 400 g žervé (můžeme nahradit rostlinnou pomazánkou nebo použít vykapaný jogurt)
- 2-3 lžíce (50 g) bílého jogurtu řeckého typu (můžeme použít bezlaktózový)
- 1 lžička mleté sušené kurkumy
- 150 g mangového nebo cibulového chutney
- 50 g nakládaného zázvoru
- 1 karotka
- 1 mini salátová okurka
- čerstvý koriandr
- na servírování: sýr panir
Použité produkty