Raz dva navařeno...

Perník s čokoládovou polevou

Jedním z dezertů, kterým nikdy nikoho neurazíte, je poctivý domácí perník. Samozřejmě mu ale nesmí chybět sladká čokoládová poleva, díky které na něj nalákáte i vaše děti. K tomu voňavá kávička a vaše oblíbená knížka a rázem vykouzlíte naprosto dokonalé odpoledne.

Postup

Postup

Smícháme směs na Perník bez lepku, vejce, mléko a rozpuštěné máslo a vyšleháme hladké těsto. Perník pečeme na plechu nebo v dortové formě na 175-180 °C asi 15-20 minut. Hotový perník podélně rozkrojíme a namažeme marmeládou, přilepíme oba díly a vrch perníku polijeme rozpuštěnou čokoládou nebo čokoládovou polevou, můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem.

Náš tip:

• nejlepší domácí perník je ten promazaný domácí marmeládou, inspirujte se našími osvědčenými tipy na marmelády a džemy

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • Perník bez lepku Labeta
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 120 ml mléka
  • 150 g čokolády nebo čokoládové polevy bez lepku
  • marmeláda

Použité produkty