Raz dva navařeno...

Makovec s citronovou kúrou

Makovec je klasický moučník, na který se recepty předávají z generace na generaci. My jsme jej však ještě trochu vylepšili. Jakmile jej ochutnáte, už nebudete chtít jiný. Nevěříte? Vyzkoušejte náš recept a sami uvidíte. Nejtěžší bude nesníst jej, než vám vychladne.

Postup

Postup

Makovec upečeme podle návodu na balení. Připravíme si krém, který rádi používáme a který nám chutná. Využít můžeme i krém, který nám zbyl z přípravy jiného moučníku – My například využili zbytek krému na dětské řezy. Vychladlý makovec jím potřeme. Kandovanou citronovou kůru spaříme na pět vteřin ve vroucí vodě. Cukr rozpustíme ve vodě a vaříme do zhoustnutí. Vložíme kůru a necháme 24 hodin odležet. Poté cedníkem vyndáme, necháme okapat a na pečicím papíře necháme uležet dalších dvacet čtyři hodin.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Použité produkty