Raz dva navařeno...

Jablečná buchta se skořicí a šlehačkou bez lepku

Moučníky z jablek milují snad všichni a proto je dobré mít v zásobě hned několik skvělých receptů. Přidejte si do vašeho seznamu i tento!

S laskavým svolením Aničky Volfové @anicka_volf, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Smíchejte žloutky s cukrem a přidejte zbylé ingredience na těsto kromě bílků, z nich udělejte sníh a lehce vmíchejte jako poslední. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem, zahlaďte a nechte péct při teplotě 170 °C cca 20 minut.

Mezitím dejte do hrnce jablka s cukrem, provařte dokud nezměknou, zasypte pudinkovým práškem a zalijte vodou. Směs míchejte a nechte zhoustnout.

Hotovou náplň rozetřete na upečený korpus a nechte pořádně vychladnout.

Po vychladnutí můžete buchtu potřít vyšlehanou smetanou a posypat skořicovým cukrem. 

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na těsto

Na jablečnou vrstvu

Na ozdobení