Raz dva navařeno...

Dort z Rakouské rychlé pánve

Trváte na tom, aby i oslavy "žily" duchem zdravého životního stylu? Tak to máme pro vás dobrou zprávu! Z Rakouské rychlé pánve vytvoříte korpusy pro zdravější dort jedna báseň. A pak ať už pracuje fantazie :)

Tento dort je zcela bez lepku a skvěle bude chutnat i pokud použijete smetanu nebo tvaroh bez laktózy.

Postup

Postup

Z jednoho balení vytvoříme vždy jednu placku. Dvě ještě vlažné placky lehce propícháme špejlí, pomažeme jablečnou přesnídávkou (nebo pyré) a necháme úplně vychladnout. Stěrkou rozmícháme tvaroh s čekankovým sirupem, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a zlehka ji promícháme s ochuceným tvarohem. Na jednu placku potřenou přesnídávkou rozetřeme třetinu tvarohového krému. Banán nakrájíme na kousky a polovinu rozložíme na krém. Na náplň položíme druhou placku potřenou jablečnou přesnídávkou a lehce přimáčkneme. Potřeme opět částí tvarohového krému, na něj rozložíme zbylý banán a zaklopíme poslední plackou. Na povrch dortu rozetřeme zbylý krém a dáme vychladit a rozležet.

Při servírování ozdobíme borůvkami a zlehka posypeme kakaem nebo nastrouhanou tmavou čokoládou.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 3 balení Rakouské rychlé pánve
  • 500 g měkkého tvarohu ve vaničce 
  • 100 g jablečné přesnídávky nebo jablečného pyré
  • 150 g rostlinné smetany ke šlehání
  • 50 g borůvek nebo jiného ovoce na ozdobu
  • 2 lžíce čekankového sirupu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 1 malý zralý banán
  • 1 lžička kakaa na posypání nebo tmavé nastrouhané čokolády