Dort z Rakouské rychlé pánve

Trváte na tom, aby i oslavy "žily" duchem zdravého životního stylu? Tak to máme pro vás dobrou zprávu! Z Rakouské rychlé pánve vytvoříte korpusy pro zdravější dort jedna báseň. A pak ať už pracuje fantazie :)
Tento dort je zcela bez lepku a skvěle bude chutnat i pokud použijete smetanu nebo tvaroh bez laktózy.
Postup
Postup
Z jednoho balení vytvoříme vždy jednu placku. Dvě ještě vlažné placky lehce propícháme špejlí, pomažeme jablečnou přesnídávkou (nebo pyré) a necháme úplně vychladnout. Stěrkou rozmícháme tvaroh s čekankovým sirupem, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a zlehka ji promícháme s ochuceným tvarohem. Na jednu placku potřenou přesnídávkou rozetřeme třetinu tvarohového krému. Banán nakrájíme na kousky a polovinu rozložíme na krém. Na náplň položíme druhou placku potřenou jablečnou přesnídávkou a lehce přimáčkneme. Potřeme opět částí tvarohového krému, na něj rozložíme zbylý banán a zaklopíme poslední plackou. Na povrch dortu rozetřeme zbylý krém a dáme vychladit a rozležet.
Při servírování ozdobíme borůvkami a zlehka posypeme kakaem nebo nastrouhanou tmavou čokoládou.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 3 balení Rakouské rychlé pánve
- 500 g měkkého tvarohu ve vaničce
- 100 g jablečné přesnídávky nebo jablečného pyré
- 150 g rostlinné smetany ke šlehání
- 50 g borůvek nebo jiného ovoce na ozdobu
- 2 lžíce čekankového sirupu
- 1 lžička citronové šťávy
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 1 malý zralý banán
- 1 lžička kakaa na posypání nebo tmavé nastrouhané čokolády
Použité produkty