Raz dva navařeno...

Bezlepkové řezy s panna cottou

Toužíte rozšířit váš bezlepkový jídelníček o pořádnou dobrotu? V tom případě si doma připravte naše skvělé bezlepkové řezy s panna cottou. Musíme vás ovšem upozornit, že na ně v mnoha případech vznikla doslova závislost, a to nejen u osob s alergií na lepek. Bezlepkové řezy s panna cottou jsou mimo jiné perfektním letním dezertem, který můžete ještě vylepšit sezónním ovocem.

Postup

Postup

Příprava panna cotty:

Smetanu s vanilinovými cukry zahřejeme pod bod varu (pozor, neměla by se vařit!), odstavíme z plotny a vmícháme želatinu. Mixujeme ručním šlehačem asi 1-2 minuty. Panna cottu dáme ztuhnout do lednice.

Korpus:

Zatímco se chladí panna cotta, připravíme korpus. Směs na korpus Dětských řezů bez lepku smícháme s vejci, změklým máslem a vlažným mlékem a ručním šlehačem šleháme 2-3 minuty do hladkého těsta. Těsto rozetřeme do dortové formy, nebo na menší plech vysypaný bezlepkovou moukou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Propečení odzkoušíme špejlí. Na vychladlý korpus rozetřeme vychlazenou panna cottu, ideálně necháme ještě chvíli v ledničce odpočinout. Před podáváním zdobíme čerstvým ovocem, nebo můžeme použít ovoce kompotované, které zalijeme Dortovým želé Labeta.

Naše tipy:

pokud potřebujeme vychlazení (a ztuhnutí) panna cotty urychlit, dáme ji v plastové misce na 10-20 minut do mrazáku. Po vyndání ji dobře promícháme.

před vrstvením vychladlé panna cotty na korpus vyložíme obvod dortové formy potravinářskou fólií. Zamezíme tak lepení panna cotty na formu, až ji budeme před servírováním sundávat.

 před vrstvením panna cotty můžeme korpus rozříznout a promazat domácím džemem.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na panna cottu: 

Na korpus: