Bezlepkové řezy s panna cottou

Toužíte rozšířit váš bezlepkový jídelníček o pořádnou dobrotu? V tom případě si doma připravte naše skvělé bezlepkové řezy s panna cottou. Musíme vás ovšem upozornit, že na ně v mnoha případech vznikla doslova závislost, a to nejen u osob s alergií na lepek. Bezlepkové řezy s panna cottou jsou mimo jiné perfektním letním dezertem, který můžete ještě vylepšit sezónním ovocem.
Postup
Postup
Příprava panna cotty:
Smetanu s vanilinovými cukry zahřejeme pod bod varu (pozor, neměla by se vařit!), odstavíme z plotny a vmícháme želatinu. Mixujeme ručním šlehačem asi 1-2 minuty. Panna cottu dáme ztuhnout do lednice.
Korpus:
Zatímco se chladí panna cotta, připravíme korpus. Směs na korpus Dětských řezů bez lepku smícháme s vejci, změklým máslem a vlažným mlékem a ručním šlehačem šleháme 2-3 minuty do hladkého těsta. Těsto rozetřeme do dortové formy, nebo na menší plech vysypaný bezlepkovou moukou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Propečení odzkoušíme špejlí. Na vychladlý korpus rozetřeme vychlazenou panna cottu, ideálně necháme ještě chvíli v ledničce odpočinout. Před podáváním zdobíme čerstvým ovocem, nebo můžeme použít ovoce kompotované, které zalijeme Dortovým želé Labeta.
Naše tipy:
• pokud potřebujeme vychlazení (a ztuhnutí) panna cotty urychlit, dáme ji v plastové misce na 10-20 minut do mrazáku. Po vyndání ji dobře promícháme.
• před vrstvením vychladlé panna cotty na korpus vyložíme obvod dortové formy potravinářskou fólií. Zamezíme tak lepení panna cotty na formu, až ji budeme před servírováním sundávat.
• před vrstvením panna cotty můžeme korpus rozříznout a promazat domácím džemem.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Na panna cottu:
- 1 litr smetany ke šlehání
- 3 vanilinové cukry Labeta
- 1,5 sáčku Želatiny čiré Labeta
Na korpus:
- 1 Dětské řezy bez lepku Labeta
- 2 vejce
- 90 g změklého másla
- 250 ml vlažného mléka
Použité produkty