Grilujeme

Doby, kdy se grilovalo pouze maso a nejlépe kuřecí, protože je rychle hotové, skončily. Dnešek přeje milovníkům všeho dobrého. I když se to může zdát nemožné, grilovat lze prakticky cokoli od masa, přes zeleninu až po ovoce. Ale vždy se vyplatí dodržovat alespoň základní pravidla.

TIPY NA GRILOVÁNÍ:

Griluje se v žáru a ne na ohni, který by maso na povrchu spálil, zatímco uvnitř by zůstalo nedodělané.

Na obracení se používají kleště, vidličkou by došlo k propíchnutí masa a následnému unikání šťávy.

Při přípravě špízů je dobré kombinovat maso, které bude hotové za stejně dlouhou dobu. Jen tak lze předejít vysušení u jednoho druhu masa a nedodělání u druhého.

Samotná příprava masa záleží na každém, některým se osvědčilo maso nenakládat vůbec, někdo si kupuje již připravené směsi a marinády a jiný sází na doma vypěstované bylinky. Na jednom se kuchaři vesměs shodují, maso by v marinádě nemělo ležet dlouho. Otázkou zůstává, zdali při nakládání maso solit, neboť sůl poškozuje strukturu masa.

Zobrazuji 1-3 z 3
Vaříme s Labetou